Definita cuvantului fotodinamie
FOTODINAMÍE s. f. efect stimulator al luminii asupra proceselor fiziologice din organismele vii. (< fr. photodynamie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fotodinamie
MĂRUNTÁIE s. f. pl. 1. Totalitatea organelor interne la animale și la om; viscere, vintre; p. restr. organele interne aflate în cavitatea abdominală. ◊ Expr. A ști toate măruntaiele (din cineva) a cunoaște gândurile cele mai ascunse (ale cuiva). ♦ Spec. Totalitatea organelor interne comestibile ale animalelor. 2. Fig. Partea cea mai adâncă a unui lucru; fund, adâncime, mijloc. ♦ Interiorul ființei omenești, considerat ca sediu al gândirii, al sentimentelor și al conștiinței. [Pr.: -ta-ie] – Din lat. minutalia. Vezi definitia »
PSEUDOMIXÍE s. f. înmulțire prin copulare a două celule vegetative. (< fr. pseudomixie) Vezi definitia »
LEPROZERÍE, leprozerii, s. f. Colonie sau spital special în care sunt izolați și îngrijiți leproșii. – Din fr. léproserie. Vezi definitia »
LICANTROPÍE s. f. stare de delir în care bolnavul se imaginează a fi devenit lup. (< fr. lycanthropie) Vezi definitia »
HIDROMETRÍE s. f. Ramură a hidrologiei care se ocupă cu determinarea cantitativă a debitului unui curs de apă, cu studiul metodelor tehnice pentru determinarea vitezei, a adâncimii unui curs de apă, a unui strat de apă subteran sau a apei dintr-o conductă, în vederea realizării proiectelor de construcție hidrotehnică și a planului de gospodărire a apelor. – Din fr. hydrométrie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z