Definita cuvantului globalism
GLOBALÍSM s. n. 1. proces congnitiv propriu copiilor, prin care se reține întregul unui obiect pentru a diferenția mai pe urmă părțile componente. 2. metodă pedagogică și didactică bazată pe caracteristicile infantile de a percepe întregul înaintea părților sale componente. 3. ideologie a unor grupuri cu interese mai largi decât cele naționale. (< fr. globalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu globalism
MANIHEÍSM s. n. 1. doctrină religioasă-filozofică, care stabilește ca principiu fundamental lupta veșnică dintre cele două principii contrare, binele și răul. 2. atitudine care se inspiră din concepția dualistă a binelui și răului. (< fr. manichéisme) Vezi definitia »
FAUSTIANÍSM s.n. (Liv.) Caracter faustic. [Pron. fa-us-. / cf. it. faustianismo]. Vezi definitia »
RADIOAMATORÍSM s.n. Practicare a radiocomunicațiilor de către persoane care manifestă interes pentru radiotehnică și stabilesc legături între radiostații proprii de mică putere. [Cf. fr. radioamateurisme]. Vezi definitia »
BORBORÍSM s. n. Zgomot perceptibil de la distanță, produs la nivelul abdomenului de gazele ce se deplasează în tubul digestiv. Vezi definitia »
DIALOGÍSM s. n. arta dialogului; întrebuințarea dialogului în expunerea ideilor, a sentimentelor etc. (< fr. dialogisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z