Definita cuvantului hexagon
HEXAGÓN s. n. poligon cu șase laturi. (< fr. hexagone, lat. hexagonus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hexagon
PROPAROXITÓN adj., s.n. (Cuvânt) care are accentul pe antepenultima silabă. [< fr. proparoxyton, cf. gr. proparoxytonos]. Vezi definitia »
NEWTON, newtoni, s. m. Unitate de măsură pentru forță în sistemul de unități metru-kilogram-secundă, egală cu forța care imprimă unui corp de 1 kg o accelerație de 1 m pe secundă la pătrat1) vezi nota. [Pr.: nĩúton] – Din fr. newton, germ. Newton. Vezi definitia »
PISTOFÓN s. n. instrument pentru măsurarea presiunii acustice. (< fr. pistophone) Vezi definitia »
PLUTÓN2, plutoni, s. m. Corp de roci magmatice, în general de dimensiuni mari, fixat prin intruziune în masa unor straturi sedimentare. – Din fr. pluton. Vezi definitia »
PILÓN s.m. 1. Stâlp puternic de susținere (a unei cupole, a unui arc de pod etc.). 2. Construcție masivă de o parte și de alta a intrării unui templu sau unui monument. ♦ Element ornamental în formă de stâlp, așezat la capătul unui pod, la intrarea într-o expoziție, într-un parc etc. 3. Stâlp care susține o linie electrică aeriană, o antenă electromagnetică etc. ◊ Pilon de antenă = stâlp pe care este montată o antenă de radioemisiune. [Pl. -oni, (s.n.) -oane. / < fr. pylône, it. pilone, cf. gr. pylon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z