Definita cuvantului integrism
INTEGRÍSM s. n. 1. atitudine a unor catolici care, pretinzând că mențin integritatea doctrinei romane, refuză să se adapteze la condițiile societății moderne. 2. atitudine a acelora care refuză să adapteze o doctrină noilor condiții. (< fr. intégrisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu integrism
NEOVULCANÍSM s. n. totalitatea manifestărilor vulcanice din neozoic. (< neo- + vulcanism) Vezi definitia »
PAȘOPTÍSM s. n. Ideologia participanților la Revoluția de la 1848 din țările românești. – Pașopt (= patruzeci și opt) + suf. -ism. Vezi definitia »
ENDOMORFÍSM s. n. 1. totalitatea schimbărilor pe care le suferă o magmă la contactul cu unele roci pe care le asimilează. 2. (mat.) homomorfism la o mulțime cu o structură dată de ea însăși. (< fr. endomorphisme) Vezi definitia »
STOICÍSM s.n. 1. Curent filozofic creat de Zenon în sec. IV î.e.n. în Grecia antică, care conținea elemente materialiste în concepția despre natură și în teoria cunoașterii, dar care în domeniul eticii se menținea pe poziții idealiste, propovăduind supunerea față de soartă și considerând drept condiție a fericirii eliberarea de pasiuni și liniștea spiritului. 2. Tărie, fermitate sufletească în fața greutăților vieții. [Pron. sto-i-. / cf. fr. stoïcisme]. Vezi definitia »
ZEGHÍSM s.n. v. zegism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z