Definita cuvantului lumenmetru
LUMENMÉTRU s. n. instrument pentru determinarea fluxului luminos. (< fr. lumenmètre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lumenmetru
RUPÉSTRU, -Ă adj. 1. (Despre plante) Care crește pe stânci, în locuri abrupte, pietroase. 2. Săpat sau înscris în stânci. ♦ Artă rupestră = denumire dată desenelor, picturilor etc. de pe pereții peșterilor sau de pe stânci. [< fr. rupestre, cf. lat. rupes – stâncă, peșteră]. Vezi definitia »
TORSIOMÉTRU, torsiometre, s. n. Aparat folosit în industria textilă pentru a determina numărul posibil de răsuciri pe o anumită lungime a firului. [Pr.: -si-o-] – Din fr. torsiomètre. Vezi definitia »
TINTOMÉTRU s. n. colorimetru în care lichidul de cercetat este comparat cu o serie de sticle etalon colorate diferit. (< germ. Tintometer) Vezi definitia »
INTEGROMÉTRU s.n. Aparat pentru calcularea suprafeței unei figuri plane, a volumului unei figuri de revoluție etc. [< fr. intégromètre]. Vezi definitia »
CÚPRU s. n. Element chimic, metal de culoare roșiatică, foarte maleabil, ductil și bun conducător de căldură și de electricitate, cu numeroase întrebuințări în industria tehnică, în fotogravură, galvanoplastie, la obținerea de aliaje etc.; aramă. – Din lat. cuprum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z