Definita cuvantului tintometru
TINTOMÉTRU s. n. colorimetru în care lichidul de cercetat este comparat cu o serie de sticle etalon colorate diferit. (< germ. Tintometer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tintometru
NISETRU, nisetri, s.m. Pește din fam. acipenseridae (sturioni), prezent în Marea Neagră și Marea Caspică și în fluviile aferente, de până la 2 m lungime și o greutate de până la 100 kg, de la care se obțin icre negre cu bobul mare, de 3-3,5 mm diametru, de culoare cenușie-închisă (Acipenser güldenstaedti). – V. sturion Vezi definitia »
-METRU Element secund de compunere savantă, cu semnificația unității de măsură „metru1 (1) [în DN]”. [Cf. gr. metron – măsură]. Vezi definitia »
AVOMÉTRU s. n. aparat care îndeplinește funcțiile voltampermetrului, putând funcționa și ca ohmetru. (< a/mper/ + v/olt/ + o/h/metru) Vezi definitia »
MEÁNDRU, meandre, s. n. 1. Buclă accentuată a unei ape curgătoare, mai ales în regiunile de șes. ♦ P. anal. Sinuozitate, cotitură (a unui drum). 2. Motiv ornamental (sculptat sau pictat) format din linii frânte sau curbe, sugerând stilizarea unor valuri de apă. [Pr.: me-an-] – Din fr. méandre. Vezi definitia »
MAREOMÉTRU, mareometre, s. n. Maregraf. [Pr.: -re-o-] – Din fr. maréomètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z