Definita cuvantului nefroragie
NEFRORAGÍE s. f. hemoragie de origine renală. (< fr. néphrorragie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu nefroragie
BIOGRAFÍE (‹ fr. {i}) s. f. 1. Scriere care expune (comentează și analizează) în scopuri documentare, istorice, portretistice, viața unor persoane. ♦ B. romanțată = povestirea literară sau literaturizată a vieții unei persoane celebre. ♦ B. socială = metodă de (auto)înregistrare a experienței de viață a indivizilor utilizată în sutdierea unor fenomene psiho-sociale, precum adaptarea și integrarea social-culturală, în vederea prezentării cît mai veridice a vieții acestora în condițiile social-economice concrete. 2. Viața unei persoane; totalitatea evenimentelor existenței sale. Vezi definitia »
ENTERECTOMÍE s. f. rezecție a unei părți din intestin. (< fr. entérectomie) Vezi definitia »
NECROFILÍE s.f. Perversiune sexuală remarcată la unii degenerați care practică relații sexuale cu cadavre; necrosadism. [Gen. -iei. / < fr. nécrophilie]. Vezi definitia »
AUTONOMÍE s. f. 1. Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naționalități sau al unei minorități naționale etc.) de a se administra singur, în cadrul unui stat condus de o putere centrală. ♦ Situație a celui care nu depinde de nimeni, care are deplină libertate în acțiunile sale. 2. Distanța maximă până la care se poate deplasa un avion, o navă, un vehicul, fără a avea nevoie să se aprovizioneze cu combustibil. [Pr.: a-u-] – Din fr. autonomie, lat. autonomia. Vezi definitia »
IRIDOPLEGÍE s. f. paralizie a irisului (I, 2). (< fr. iridoplégie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z