Definita cuvantului zoralie
ZORALÍE, zoralíi, s. f. (Mai ales în forma articulată) Zoralia, v. bătută [bătut2 (II)] ♦ (Adjectival, atestat în forma zuralie) Cu mișcări vii. [Var.: zuralie] (din zor1 + suf. -lie sau din tc. zorli) [def. și DLRLC]

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu zoralie
PÚNCȚIE s.f. Străpungerea cu un instrument ascuțit (ac etc.) a unui organ sau a unei cavități a corpului pentru a se scoate un lichid sau un gaz. [Gen. -iei, var. puncțiune s.f. / cf. fr. ponction, lat. punctio]. Vezi definitia »
COCHETĂRÍE s. f. purtare inspirată de dorința de a plăcea unei persoane de sex opus. (< fr. coquetterie) Vezi definitia »
PIZZERÍE, pizzerii, s. f. Local în care se vinde și se consumă pizză. [Pr.: -țe-] – Din it. pizzeria. Vezi definitia »
OLONOMÍE s. f. proprietate a unui sistem de puncte materiale sau de corpuri rigide de a avea legături olonome. (< fr. holonomie, engl. holonomy) Vezi definitia »
GRAVITÁȚIE s. f. (Fiz.) Fenomen de atracție reciprocă a corpurilor, dependent de masa lor; gravitate (4). ◊ Câmp de gravitație = spațiul în care un corp își exercită atracția asupra altor corpuri. Centru de gravitație = a) punctul de aplicație al rezultantei forțelor de gravitație exercitate asupra părților care alcătuiesc un corp; b) fig. loc în jurul (și sub influența) căruia evoluează, trăiește cineva sau ceva. – Din fr. gravitation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z