Definita cuvantului palpator
PALPATÓR s. n. 1. organ sensibil al unui aparat de măsurat și de control, care sesizează neregularitățile unei suprafețe. 2. dispozitiv al unei mașini agricole pentru urmărirea neregularităților terenului, a modului de dispunere a plantelor, în scopul reglării poziției organelor de lucru ale mașinii. 3. dispozitiv de comandă automată a mecanismului de alimentare a mașinii de țesut cu fir de bătătură. (< it. palpatore)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu palpator
MINÓR, -Ă adj. 1. (Despre persoane; adesea s.) Neajuns încă la majorat. 2. Secundar, puțin important; mai mic; (p. ext.) șters, slab. 3. (Muz.) Gamă minoră sau mod minor = gamă sau mod în care semitonurile sunt dispuse între treptele a doua și a treia, a șasea și a șaptea. 4. (Log.) Termen minor = subiectul concluziei unui silogism; premisă minoră = premisa care conține termenul minor. [< lat. minor, cf. fr. mineur]. Vezi definitia »
COMENTATÓR, -OÁRE, comentatori, -oare s. m. și f. Persoană care interpretează o operă literară, istorică etc., autor de comentarii. ♦ Persoană care comentează desfășurarea unui eveniment, a unei întreceri sportive etc. (la radio, televiziune). – Din fr. commentateur, lat. commentator, -oris. Vezi definitia »
BARBOTÓR s.n. (Tehn.) Recipient folosit pentru barbotare. [< fr. barboteur]. Vezi definitia »
COROLIFLÓR, -Ă adj. (despre plante) cu corolă. (< fr. corolliflore) Vezi definitia »
TITRATÓR s. m. cel care titrează (3) soluțiile. (< titra + -tor) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z