Definita cuvantului proluziune
PROLUZIÚNE s. f. 1. cuvânt introductiv; introducere. 2. lecție de deschidere a unui profesor universitar atunci când a obținut o catedră. (< it. prolusione, lat. prolusio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu proluziune
OARECÍNE pron. nehot. (Înv. și reg.) Cineva, unul; careva; oareșicine. – Oare + cine. Vezi definitia »
străpúne, străpún, vb. III (înv.) 1. a mișca, a scoate din locul în care se găsește și a așeza în alt loc; a deplasa, a muta, a strămuta, a disloca. 2. a transforma. Vezi definitia »
prepúne, prepún, vb. III (înv. și reg.) 1. a pune, a așeza înainte. 2. a pune, a așeza în loc; a înlocui. 3. a adăuga, a înnădi. 4. (fig.) a întreba. 5. (despre texte originale) a copia. 6. (despre opere scrise, texte) a traduce (în altă limbă). 7. a presupune, a bănui; a suspecta. 8. a nu avea încredere în cineva sau ceva; a se îndoi. 9. a prevesti. 10. (despre oameni) a învesti, a însărcina cu o anumită funcție, misiune; a numi într-un post. 11. (despre oameni) a cunoaște (de mai înainte). 12. (refl.) a se lăsa antrenat la ceva. 13. (despre cereale) a semăna a doua oară. Vezi definitia »
ALTERCAȚIÚNE s.f. v. altercație. Vezi definitia »
INGRESIÚNE, ingresiuni, s. f. Înaintare a mării în unele porțiuni mai coborâte ale continentelor, în special prin gurile fluviilor, formând adesea golfuri. – Din fr. ingression, lat. ingressio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z