Definita cuvantului naturalism
NATURALÍSM s. n. 1. Curent sau tendință în artă și literatură, care se caracterizează prin observarea riguroasă a faptelor din realitatea obiectivă, prin redarea lor fidelă, prin preferința pentru aspectele urâte, vulgare ale naturii omenești etc. 2. Concepție filozofică care exclude supranaturalul, ridicând natura la rangul de principiu suprem. 3. Teorie etică care întemeiază noțiunea binelui pe un principiu situat în afara moralei (evoluție biologică, plăcere etc.), viața morală fiind o prelungire a celei biologice. – Din fr. naturalisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu naturalism
TRANSCENDENTÍSM s.n. Nume generic dat doctrinelor filozofice care admit transcendența divină. [Cf. fr. transcendantisme, it. trascedentismo]. Vezi definitia »
BUDÍSM s.n. Religie răspândită îndeosebi în Asia orientală și de sud, care propovăduiește pasivitatea și supunerea în fața sorții și atingerea fericirii („nirvana”) pe calea renunțării la pasiunile și plăcerile vieții. [Cf. fr. bouddhisme < Buddha – inițiatorul acestei religii]. Vezi definitia »
TRANSVESTÍSM s. n. travestism. (< fr. transvestisme) Vezi definitia »
MELODRAMATÍSM s.n. Exprimare de sentimente care se remarcă prin artificialitate, prin exaltare exagerată. [< melodramă]. Vezi definitia »
MONUMENTALÍSM s.n. Monumentalitate. [Cf. fr. monumentalisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z