Definita cuvantului sangvin
SANGVIN1- elem. „sânge”. (< fr. sanguin-, cf. lat. sanguis, -inis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sangvin
ALVÍN, -Ă adj. hipogastric. (< fr. alvin) Vezi definitia »
LAMANTÍN, lamantini, s. m. Gen de mamifere cetacee asemănătoare cu foca, care trăiesc în regiunile tropicale din America și din Africa, vânate pentru carnea, grăsimea și pielea lor (Manatus); animal care face parte din acest gen. – Din fr. lamantin. Vezi definitia »
PINGUÍN s.m. Pasăre palmipedă din mările arctice, cu aripi scurte, cu pieptul alb și cu mersul legănat, care stă în poziție verticală. [Pron. -gu-in. / < fr. pingouin]. Vezi definitia »
BUOL-SCHAUENSTEIN [búol-șáuəștain], Karl Ferdinand, conte von (1797-1865), om politic austriac. Ca ministru de Externe al Imp. Habsburgic (1853-189) a lupta pentru întărirea rolului țării sale și al Prusiei împotriva primatului franco-britanic. În timpul Războiului Crimeei a condus ocuparea militară a Moldovei și a Țării Românești. Vezi definitia »
MANECHÍN s. n. 1. figură de lemn, de ceară etc. care reprezintă corpul (sau numai bustul) omului, pentru pictori, sculptori etc. ca model sau ca suport pentru a proba sau expune țesături, haine etc. 2. persoană care prezintă modelele de îmbrăcăminte ale marilor ateliere sau fabrici de confecții. 3. (fig.) om lipsit de personalitate, ușor influențabil. (< fr. mannequin) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z