Definita cuvantului saurofidieni
SAUROFIDIÉNI s. m. pl. sapraordin de reptile: ordinul lacertilienilor și ofidienilor. (< fr. saurophidiens)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu saurofidieni
PRECUMPĂNÍ, precumpănesc, vb. IV. 1. Intranz. A avea mai multă greutate, influență, importanță decât altcineva sau altceva; a constitui elementul hotărâtor, a predomina; p. ext. a birui, a triumfa. 2. Tranz. A ține în cumpănă, a echilibra; a compensa, a contrabalansa, a cumpăni. – Pre2 + cumpăni. Vezi definitia »
LENÍ, lenesc, vb. IV. Refl. (Înv.) A se lenevi. – Slav (v. sl. lĕniti). Vezi definitia »
ODIHNÍ, odihnesc, vb. IV. 1. Refl. și (rar) intranz. A întrerupe temporar o activitate pentru a-și recâștiga energia, pentru a se reface; a se afla, a fi în repaus. ◊ Loc. adv. Pe odihnit(e) = a) după un interval de odihnă, fără oboseală; fără zor, comod; b) în liniște, în tihnă. ♦ Tranz. A lăsa să stea la odihnă (1); a pune la repaus; a da, a oferi cuiva odihnă; p. ext. a adăposti, a găzdui. 2. Refl. și (rar) intranz. A se reface prin somn; a dormi. 3. Intranz. și refl. A fi mort; a zăcea în mormânt. ◊ Expr. (Tranz.) Domnul (sau Dumnezeu) să-l odihnească (în pace), formulă prin care se invocă îndurarea lui Dumnezeu pentru cei morți. 4. Refl. (Înv.) A se potoli, a se calma, a se liniști. 5. Refl. și tranz. A (se) sprijini, a (se) rezema. 6. Refl. și intranz. Fig. A sta undeva, a-și avea locul, a fi situat undeva. [Formă gramaticală (în loc.): odihnite.Var.: (reg.) hodiní, odiní vb. IV.] – Din bg. otdihna. Vezi definitia »
PREDOMNÍ, predomnesc, vb. IV. Intranz. (Înv.) A predomina. – Pre2 + domni. Vezi definitia »
ANTONIONI, Michelangelo (1921-2007, n. Ferrara), regizor și scenarist italian de film. Dramele sale abordează tema alienării omului în societatea contemporană („Aventura”, „Noaptea”, „Deșertul roșu”, „Blow-up”, „Profesiunea: reporter”, „Identificarea unei femei”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z