Definita cuvantului seton
SETÓN s. n. rană superficială provocată de o armă albă sau de un glonte, care afectează numai pielea. (< fr. séton)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu seton
AUTOHTÓN, -Ă, autohtoni, -e, adj. (Adesea substantivat) Care s-a format și s-a dezvoltat pe teritorul unde trăiește (și în prezent), care este originar de aici; băștinaș, aborigen. [Pr.: a-u-] – Din fr. autochtone. Vezi definitia »
AVIGNON [aviñō], oraș în SE Franței (Venaissin); 174,3 mii loc. (1982, cu suburbiile). Metalurgie, produse textile și alim. Ind. chimică, piel. și săpun. Palatul papilor (sec. 14). Posesiune și reședință a papilor între 1307 1377, cu întrerupere între 1367 și 1370 („Captivitatea de la A.”). Vezi definitia »
PANTALÓN s. m. 1. (pl.) obiect de îmbrăcăminte, care acoperă corpul de la brâu în jos. 2. parte a unui decor de teatru destinat a da perspectivă în deschiderea unei ferestre sau uși. 3. piesă care servește la bifurcarea unei conducte. 4. tub metalic protector în care se rotește axul elicei de la unele nave. 5. carenaj profilat care acoperă roata și jamba unui tren de aterizare neescamotabil. (< fr. pantalon) Vezi definitia »
URSÓN s.n. 1. Țesătură care imită blana de urs. 2. Palton, haină confecționată din astfel de țesătură. [< fr. ourson]. Vezi definitia »
TERMIÓN s.m. (Fiz.) Ion emis de un corp aflat la temperatură înaltă. [Var. termoion s.m. / cf. fr. thermion, thermoion, it. termoiono]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z