Definita cuvantului singalez
SINGALÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Ceylon. ◊ (s.f.) limbă indo-ariană înrudită cu pali, vorbită în Sri Lanka. (< fr. cingalais)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu singalez
OLANDÉZ, -Ă, olandezi, -e, subst., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Olandei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Olandei sau populației ei, privitor la Olanda sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba olandeză. 3. S. f. Numele unei figuri de patinaj. 4. S. f. Rasă de vaci creată în Olanda și crescută pentru producția de lapte. – Olanda (n. pr.) + suf. -ez. Cf. it. olandese, fr. hollandais. Vezi definitia »
SINGAPORÉZ, -Ă, singaporézi, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a statului Singapore sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Singapore sau singaporezilor (1.), privitor la statul Singapore sau la singaporezi, originar din Singapore. (din Singapore (n. pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
BORDELÉZ, -Ă, bordelézi, -e, adj., subst. 1. Adj., s.m. și f. (Locuitor) din Bordeaux. 2. S.f. Sticlă cu fundul în formă de pâlnie. (din fr. bordelais) Vezi definitia »
BOULEZ [bulé], Pierre (n. 1925), compozitor și dirijor francez. Muzică dodecafonică („Structures” pentru două piane, „Polyphonie” pentru 18 instrumente, „Pli selon Pli” și „Le Marteau sans maître” pentru voce și orchestră, cantate), muzică electronică, concretă, aleatorică. Vezi definitia »
ORÉZ s. m. Plantă alimentară din familia gramineelor, cu tulpina dreaptă, cu frunze liniare alungite și cu spice mici, cultivată în terenuri umede pentru fructele ei cu semințe foarte hrănitoare, bogate în amidon (Oryza sativa). ♦ Semințele acestei plante. – Din bg. oriz. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z