Definita cuvantului stereognozie
STEREOGNOZÍE s. f. facultatea de a identifica obiectele prin simțul tactil, pe baza proprietăților fizice ale acestora. (< fr. stéréognosie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu stereognozie
FACTORÍE s.f. (Rar) Agenție a unei case comerciale europene într-o țară străină, în special în colonii. ♦ (Rar) Punct pentru cumpărarea vânatului de la vânători și pentru aprovizionarea acestora cu unelte, materiale etc. în regiunile nordice depărtate. [Gen. -iei. / cf. fr. factorerie, germ. Faktorei]. Vezi definitia »
DACTILOGRAFÍE s. f. Tehnica sau meseria de a scrie la mașina de scris. – Din fr. dactylographie. Vezi definitia »
OMOGRAFÍE s.f. Faptul sau însușirea de a fi omograf; situația în care se află două cuvinte omografe. ♦ (Mat.) Corespondență biunivocă între două spații proiective. [Gen. -iei. / < fr. homographie]. Vezi definitia »
PARACHINEZÍE s. f. tulburare motorie în deformarea mișcărilor normale. (< fr. parakinésie) Vezi definitia »
INSTRUMENTÁȚIE s.f. 1. Etapă în procesul de creație a unei piese muzicale pentru orchestră, în care autorul repartizează ceea ce revine fiecărui instrument în parte. ♦ Ramură a muzicii care se ocupă de descrierea particularităților fiecărui instrument. 2. Extragere a unei unelte sau a unei piese rămase din întâmplare într-un puț de petrol. [Gen. -iei. / cf. fr. instrumentation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z