Definita cuvantului tenebrion
TENEBRIÓN s. m. insectă coleopteră brun-închisă, care trăiește în locuri întunecoase. (< fr. ténébrion)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tenebrion
BURDÓN s. n. 1. Procedeu primitiv de acompaniament constând din persistența unui sunet, susținut de voce sau de un instrument. 2. Tub grav, fără găuri, care emite un singur sunet continuu, la cimpoi. 3. Coardă gravă, de acompaniament, la lăută, liră etc. 4. Registru de orgă cu timbru închis. (< fr. bourdon, it. bourdone) Vezi definitia »
ROBINSÓN s.m. Om care duce o viață izolată, în condiții depărtate de civilizație. [Cf. Robinson Crusoe – erou al romanului lui Daniel de Foë]. Vezi definitia »
PISTÓN s.n. 1. Organ de mașină adaptat etanș în interiorul unui cilindru (în care are o mișcare rectilinie alternativă, spațiul pe care-l închide între el și cilindru, umplut cu un fluid, variind permanent), care contribuie la transformarea energiei fluidului din cilindru în energie mecanică (la motoare) sau invers (la pompe, compresoare etc.). 2. Instrument muzical de suflat din alamă, asemănător trompetei. ♦ Clapă mobilă care închide sau deschide un orificiu la unele instrumente de suflat. [Pl. -oane. / < fr. piston, cf. lat.t. pistare – a presa]. Vezi definitia »
magraon, magraoni s. m. țigan. Vezi definitia »
REJETÓN s. n. 1. mlădiță, lăstar. 2. (fig.) vlăstar, descendent, urmaș. (< fr. rejeton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z