Definita cuvantului tractrice
TRACTRÍCE s. f. (mat.) curbă plană având proprietatea ca, în fiecare punct al ei, segmentul de tangentă cuprins între punctul de tangentă și intersecția tangentei cu o dreaptă fixă să aibă lungimea constantă. (< germ. Traktrix)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tractrice
ce inseamna??? Vezi definitia »
PNEUMOTORACE, pătrunderea aerului în cavitatea pleurală în urma unei plăgi penetrante în această cavitate sau a unei perforații a plămânului de către un proces patologic (tuberculoză, cancer). Se poate însoți de o stare gravă de șoc. În afară de p. spontan, există un p. terapeutic, executat de medic, cu scopul să comprime un plămân bolnav, favorizând prin imobilitate vindecarea unor leziuni tuberculoase. Vezi definitia »
surface; <a href=„http://naltrexoneinjection.com”>viceroy cigarette</a>; <a href=„http://nadita.net”>cheap yves saint laurent cigarettes</a>; <a href=„http://niche-street.com”>gauloises</a>; Vezi definitia »
ELÍCE, elice, s. f. 1. Organ de mașină (având forma unor aripi sau a unor lopeți fixate pe un ax rotativ) care servește la punerea în mișcare a unui avion, a unei nave etc. 2. Linie curbă care taie sub un unghi constant generatoarele unui cilindru sau ale unui con. [Var.: helíce s. f.] – Din fr. hélice, lat. helix, -icis. Vezi definitia »
dedúce (dedúc, dedús), vb. – A trage o concluzie. Format pe baza fr. déduire, plecîndu-se de la duce.Der. deducți(un)e, s. f., din fr. déduction; deductiv, adj., din fr. déductif. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z