Definita cuvantului meterez
meteréz (meteréze), s. n.1. Fortificație, zid de apărare. – 2. Fantă de observare, deschizătură. – Mr. mitirize, megl. mitiriz. Tc. meteris (Șeineanu, II, 258; Miklosich, Türk. Elem., II, 127; Berneker, II, 40; Lokotsch 1475), cf. ngr. μετερίζι, alb. meteris, bg., sb. meteriz. Sec. XVIII.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu meterez
CAMERUNÉZ, -Ă, camerunezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Camerunului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Camerunului sau camerunezilor (1), privitor la Camerun sau la camerunezi. – Din fr. Camerounais. Vezi definitia »
MALAIÉZ, -Ă, malaiezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Malaieziei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Malaieziei sau populației ei, privitor la Malaiezia sau la populația ei, care este originar din Malaiezia. – Din Malaiezia (derivat regresiv). Vezi definitia »
PREBURGHÉZ, -Ă, preburghezi, -e, adj. (Rar) Care este anterior apariției burgheziei, care datează din epoca premergătoare burgheziei. – Pre1- + burghez. Vezi definitia »
ANTIBURGHÉZ, -Ă adj. Împotriva burgheziei. [< anti- + burghez]. Vezi definitia »
FREZ adj.invar. Roșiatic, de culoarea fragilor. [< fr. fraise – fragă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z