Definita cuvantului pecmez
pecméz (-zuri), s. n. – (Banat) Marmeladă. – Var. înv. petmez. Tc., bg., sb. petmez (Candrea; Scriban).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu pecmez
BERLINÉZ, -Ă, berlinézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Berlin (capitala Germaniei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de Berlin sau locuitorilor săi, privitor la Berlin sau locuitorii săi. (Berlin (n.pr.) + suf. -ez; cf. fr. berlinois, it. berlinese) Vezi definitia »
chinez, chinezi s. m. (intl.) an de condamnare. Vezi definitia »
privéz s.n. (reg.) bucată mare de stofă sau de mătase pe care nașul sau nașa o dăruiește miresei și care se pune, la cununie, pe spatele mirilor. Vezi definitia »
BENGALÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Bengal. II. adj. care aparține bengalezilor, popor indo-european din regiunea cursului inferior al Gangelui. (< Bengal + -ez) Vezi definitia »
DIÉZ, diezi, s. m. Semn muzical convențional pus înaintea unei note sau la începutul portativului, care arată că nota respectivă trebuie executată cu un semiton mai sus; p. ext. interval de un semiton cu care se ridică o notă sau un șir de note. ♦ (Adjectival; despre note) Ridicat cu un semiton. [Pr.: di-ez] – Din fr. dièse. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z