Definita cuvantului afacefigura
a face figura (cuiva) expr. 1. a dezamăgi (pe cineva), a decepționa (pe cineva). 2. a păcăli (pe cineva), a înșela (pe cineva).

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu afacefigura
susurá (-r, át), vb. – A murmura. Fr. susurrer.Der. susur, s. n. (murmur). Prezenta mr. șușuredz, șușurare, i-a făcut pe Pușcariu 1706 și Pascu, I, 168, să se gîndească că aceste cuvinte reprezintă direct lat. susurrāre. Această ipoteză este foarte puțin probabilă; cuvîntul nu este popular și mr. trebuie să fie o creație expresivă care aparține familiei lui șoșoi. Vezi definitia »
AGRA, oraș în India (Uttar Pradesh), re rîul Yamuna; 747,3 mii loc. (1981). Centru comercial, ind. (piel., încălț., textilă, alim.) și cultural. Nod de comunicații. Universitate. Capitală a Imp. Marilor Moguli (sec. 17-18). Monumente de artă; moschei celebre, palate; mausoleul Taj-Mahal (sec. 17). Vezi definitia »
ÚLTRA2 adj. inv. (Fam.) 1. Care se referă la grupuri (politice etc.), ideologii sau persoane aparținând extremei dreapte. 2. Care se referă la grupuri, ideologii sau persoane care se manifestă prin opinii sau acțiuni extremiste. [DRAE; în DOOM 2] Vezi definitia »
MODERÁ, moderez, vb. I. Tranz. și refl. 1. A face să devină sau a deveni mai puțin intens, mai puțin mare; a (se) micșora, a (se) reduce. 2. A face să devină sau a deveni mai cumpătat, mai stăpânit; a (se) înfrâna, a (se) potoli. – Din fr. modérer. Vezi definitia »
INFRA1- pref. „sub”, „dedesubt”, „dincolo de”. (< fr. infra-, cf. lat. infra) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z