Definita cuvantului exponențial
EXPONENȚIÁL, -Ă, exponențiali, -e, adj. (Mat.) Care are un exponent (2) variabil, nedeterminat sau necunoscut. ♦ (Despre funcții) A cărei variabilă independentă apare într-un exponent. [Pr.: -ți-al] – Din fr. exponentiel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu exponențial
AERONAVÁL, -Ă, aeronavali, -e, adj. Care aparține aviației și marinei, privitor la aviație și la marină. [Pr.: a-e-] – Din fr. aéronaval. Vezi definitia »
SINUZÁL, -Ă, sinuzali, -e, adj. Care aparține sinusului1, privitor la sinus1. – Din fr. sinusal. Vezi definitia »
COLONIÁL, -Ă, coloniali, -e, adj. Care ține de colonii1 și de colonialism, privitor la colonii; aflat în colonii, provenind din colonii; în stare de colonie. ◊ Putere colonială = stat cu una sau mai multe colonii. Politică colonială = colonialism. Război colonial = război dus de un stat pentru cucerirea de colonii1 (2) sau pentru menținerea coloniilor cucerite anterior. [Pr.: -ni-al] – Din fr. colonial. Vezi definitia »
BIOPOTENȚIÁL s. n. diferența de potențial manifestată de materia vie. (< engl. biopotential) Vezi definitia »
PASCÁL3 s.n. (Inform.) Limbaj de programare de nivel înalt orientat spre aplicațiile cu caracter tehnic, științific și economic. (cf. fr. pascal < după numele matemat. fr. Blaise Pascal, care în sec. al XVII-lea a inventat o mașină de calcul; denum. propusă în 1970 de către informat. elv. Niklaus Wirth) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z