Definita cuvantului breaz
BREAZ, -Ă, breji, -ze, adj. 1. (Despre animale) Cu o pată albă în frunte sau cu o dungă albă pe bot. ◊ Expr. A cunoaște (pe cineva) ca pe un cal breaz = a cunoaște foarte bine (pe cineva). 2. Fig. (Ir.; despre oameni) Deștept, isteț, grozav. – Din bg. breaz.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu breaz
ORTOCLÁZ s.n. Ortoză. [< fr. orthoclase]. Vezi definitia »
JAZ GEZ/ s. n. 1. muzică modernă cu ritm viu, sincopat, cu caracter de improvizație, preluat din folclorul negrilor din America. 2. orchestră formată din instrumente de suflat și de percuție, care execută acest gen de muzică: jazband. (< fr., amer. jazz) Vezi definitia »
BIOGÁZ s.n. Gaz rezultat în urma procesului de descompunere a substanțelor organice. [< germ. Biogas]. Vezi definitia »
ABHÁZ, -Ă [< rus.] s.m. și f., adj. 1. s.m. și f., adj. (La m. pl.) Popor care s-a constituit ca națiune pe teritoriul Abhaziei. ♦ Persoană care aparține acestui popor sau este originară din Abhazia. 2. adj. Care aparține Abhaziei sau care se referă la abhazi (1). ♦ (Substantivat, f.) Limbă vorbită de abhazi. Sursa: Dicționar Enciclopedic, vol. I, A-C, 1993. Vezi definitia »
ARAGÁZ s.n. 1. Amestec de gaze lichefiate, folosit drept combustibil comprimat în butelii speciale. 2. Mașină de gătit, reșou la care se folosește acest combustibil. [Pl. -zuri, -ze. / < A(stra) R(omână) + gaz – nume comercial]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z