Definita cuvantului arnold
ARNOLD [a:nəld], Matthew (1822-1888), poet și critic literar englez. Lirică elegiacă și reflexivă („Empedocle pe Etna”, „Poeme noi”). Reprezentant de seamă al culturii victoriene, a pledat în eseurile sale pentru echilibru și seriozitate în literatură, morală și societate („Eseuri critice”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu arnold
cald (cáldă), adj. – Care se găsește la o temperatură relativ înaltă, călduros. – Mr. caldu, megl. cald, istr. cǫd. Lat. caldus (Pușcariu 258; REW 1506; Candrea-Dens., 228; DAR); cf. it., sp., port. caldo (în sp., cu semantism schimbat), prov., cat. cald, fr. chaud.Der. încălzi, vb. (a aprinde; a înflăcăra); încălzitor, adj. (aparat încălzire). Pentru încălzi (mr. ancăldzăscu, megl. ancalzǫs), Pușcariu 808 propune o bază lat. de tipul *incaldῑre, care a rezultat din contaminarea lui incălesco cu caldus. Ipoteza este posibilă, dar nu pare necesară, deoarece der. se explică suficient în interiorul limbii rom., cf. multînmulți, verdeînverzi, etc. Cf. căldură, călîi, scălda. Vezi definitia »
a nu ține de cald (cuiva) expr. a nu folosi (cuiva). Vezi definitia »
HERÁLD s. m. ofițer însărcinat cu organizarea serbărilor, a turnirelor medievale, a transmiterii declarațiilor de război etc. (< lat. heraldus) Vezi definitia »
HOLDÃ, s.f. 1. Câmpul pe care este cultivat grâul, sau alte cereale, care se gãsește aproape in faza de coacere și de a fi secerat. Vezi definitia »
MANIFÓLD s.n. 1. (Anglicism) Carnet de note, de facturi etc. cu cotor. 2. (Tehn.) Colector; conductă de aducție. ♦ Claviatură. [< engl., fr. manifold]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z