Definita cuvantului bain
BAIN [bein], Alexander (1819-1903), filozof scoțian. A aplicat metoda variațiilor concomitente a lui J. Stuart-Mill la psihofiziologie („Simțurile și inteligența”, „Spiritul și corpul”, „Știința educației”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bain
din fr.archeologie;gr.archaios ,,vechi''+logost,ștudiu'' ramura a stiintei istorice care studiaza trecutul omeniriipe baza interpretarii vrstiigilor materiale Vezi definitia »
PÍDGIN s. n. Formă simplificată de vorbire care constă, de obicei, dintr-un amestec de două sau mai multe limbi, prezintă o gramatică și un vocabular rudimentare și este întrebuințată ca mijloc de comunicare între grupe vorbitoare de limbi diferite, fără a fi însă vorbită ca limbă primară sau maternă; limbă de contact. (din engl. pidgin English < modific. din pigeon English < engl. pidgin pigeon = afacere < prob. din pronunțarea chineză a engl. business = afacere) [AHDEL] Vezi definitia »
asín (asíni), s. m. Măgar. – Var. (înv.) asen, asîn.Istr. Ǫsir. Lat. ăsĭnus, al cărui rezultat normal a fost ásîn (Pușcariu 135; REW 704; Candrea-Dens., 100; DAR). Cuvînt curent în sec. XVI-XVIII, a fost înlocuit de măgar și reactualizat, deși fără forță, de unii scriitori din sec. XIX, cu forma latinizată. Forma f., asină, s. f. (înv., măgăriță), poate reda direct lat. asĭna, cf. it. asina, sp., port. asna. Vezi definitia »
LIN2, linuri, s. n. 1. Vas de lemn, de tablă sau de beton în formă de jgheab, în care se adună și se storc strugurii. 2. Vas de lemn, de tablă sau de beton în care se pune la fermentat materia primă folosită la fabricarea berii, a spirtului etc.; vas, cadă de doage unde se pun la fermentat prunele din care se face țuică. – Din ngr. linós. Vezi definitia »
LUSTRÍN s.n. Țesătură fină de mătase sau de bumbac, cu un luciu special. [Var. lustrină s.f. / < fr. lustrine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z