Definita cuvantului antigen
antigén s. m., pl. antigéni

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu antigen
GÉRMEN/GÉRMENE s. m. 1. sămânță, corpuscul care, puse în condiții favorabile, se dezvoltă și dau naștere unei noi ființe. ♦ în ĕ = în stadiu inițial, înainte de a se dezvolta. 2. (fig.) principiu, cauză, element care dă naștere la ceva. (< lat. germen) Vezi definitia »
CAROTÉN s.n. Carbură de hidrogen, constituind o materie colorată galbenă sau roșie, care se găsește în diferite țesuturi vegetale (mai ales morcovi) și animale; carotină. [< fr. carotène, cf. gr. karoton – morcov]. Vezi definitia »
LACTOGÉN, -Ă adj., s.n. (Substanță) care stimulează lactația; lactogenetic. [Cf. it. lattogeno]. Vezi definitia »
ALBUMÉN s.n. Substanță nutritivă care se găsește în semințele unor plante și care hrănește embrionul în timpul germinației. [Pl. -ne. / < fr. albumen, cf. lat. albumen – albuș]. Vezi definitia »
termen relativ nou (cu referinta la romanele fantastice) desemnind situatii de involutie sau dezastru (umanșocial,economic)çare pot surveni in urma unuor aplicari nucontrolate a tehnicii/tehnologiei/stiintei ori o degradare a raporturilor sociale (utilizarea descoperirilor stiintifice si tehnice in scopuri meschineçriminale etc.) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z