Definita cuvantului birhakeim
BIR HAKEIM (BI’R AL HUKAYYIM), oază în deșertul Libiei, la 64 km SV de Tobruk. Aici a avut loc o bătălie în cel de-al doilea război mondial între „Forțele Franceze Libere” și armatele germano-italiene (28 mai-13 iun. 1942).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu birhakeim
CRIPTONÍM, -Ă I. adj. cu nume ascuns. II. s. n. semn convențional (inițiale, cifre, anagramă) sub care se ascunde numele cuiva; pseudonim. ◊ scriere semnată cu un asemenea nume. (< fr. cryptonyme) Vezi definitia »
sinonim : perceptie – f. înv. 1) Oficiu de încasare a impozitelor și a taxelor. 2) Clădire în care se află acest oficiu. [G.-D. percepției] /<lat. perceptio, õnis, fr. perception Vezi definitia »
ȘOIM, șoimi, s. m. 1. Nume dat mai multor păsări răpitoare de zi, de mărime variată, agere și puternice, cu ciocul scurt și curbat și având câte o crestătură în formă de dinte, care se hrănesc cu pradă vie, mai ales cu păsări (Falco). 2. Epitet pentru un bărbat curajos, viteaz, mândru, semeț; șoiman (2). 3. (Pop.) Cal sprinten, aprig; șoiman (3). 4. Copil preșcolar sau în primele clase de școală care făcea parte din organizația Șoimilor Patriei până în decembrie 1989. – Din magh. sólyom. Vezi definitia »
ORTONÍM s. n. nume adevărat. (< germ. Orthonym) Vezi definitia »
PANTOMÍM s.m. Actor de pantomimă; mim. [< fr. pantomime, cf. lat. pantomimus, gr. pantomimos < pas – tot, mimos – imitator]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z