Definita cuvantului veterotestamentar
VETEROTESTAMENTAR adj. Ceea ce aparține Vechiului Testament (ex. profeții veterotestamentari). (‹ lat. vetero „a face să se învechească”)

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu veterotestamentar
SEMILUNÁR, -Ă, semilunari, -e, adj. În formă de semilună. – Din fr. semi-lunaire. Vezi definitia »
MICROGLOSÁR s. n. glosar cu un număr redus de cuvinte și cu explicații sumare. ◊ glosar care înregistrează vocabularul specific unei activități, meserii etc. (< fr. microglossaire) Vezi definitia »
CHIHLIMBÁR (‹ tc.) s. n. Rășină fosilă provenită din unele specii de pin (Pinus succinifera), avînd culoare caracteristică galbenă ca mierea sau de ceară, fiind uneori brun-roșu sau verde-negru. Se topește la 300 ºC, arde cu flacără, se dizolvă în solvenți organici și se electrizează prin frecare. Prezintă incluziuni diverse (gazoase, pămîntoase, lichide), resturi de insecte sau de plante fosile bine conservate. Se găsește în nisipurile glauconitice oligocene din Galiția, iar în România, îndeosebi pe valea Sibiciului și se numește rumanit și moldavit. Este folosit pentru confecționarea obiectelor de podoabă. Sin.: succin, ambră galbenă. Vezi definitia »
ARTICULÁR, -Ă, articulari, -e, adj. Privitor la articulațiile corpului, care se produce la articulațiile corpului. – Din fr. articulaire, lat. articularis. Vezi definitia »
VEZICULÁR, -Ă adj. În formă de veziculă. ♦ Care constituie o veziculă, care prezintă vezicule; veziculos. [Cf. fr. vésiculaire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z