Definita cuvantului bose
BOSE [bəus], Sir Jagadish Chunder (1858-1937), biofizician indian. Prof. univ. la Calcutta. Contribuții în fiziologia plantelor și electromagnetism. A demonstrat reactivitatea comparată a țesuturilor vegetale și animale.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bose
BOSE [bəus], Satyendranath (1894-1974), fizician indian. Prof. univ. la Dhākā și Calcutta. A elaborat în 1924 bazele statisticii cuantice aplicată la fotoni, dezvoltată ulterior și aplicată la bosoni de A. Einstein (statistica B.-Einstein). Numeroase elemente ale statisticii cuantice au primit numele lor sau a unuia dintre ei: formula B.-Einstein, condensare Einstein, gaz B. Vezi definitia »
se pron. refl. – Arată că persoana care îndeplinește o acțiune este și aceea care o suferă. – Var. Munt. să. Mr. se. Lat. se (REW 7761), conservat în toate limbile romanice. Ca și în sp. are și valoare de pron. nehotărît: se spune = fr. on dit; șade cum se șade = „șade ca toată lumea”. Vezi definitia »
CHASE CEIS/ s. n. (jaz) dialog foarte viu între soliștii interpreți ai aceluiași instrument, fiecăruia revenindu-i câteva măsuri. (< engl. chase) Vezi definitia »
MÓRSE s. n. sistem de telegrafie cu un cod din puncte și linii. (< fr. morse) Vezi definitia »
à la russe (fr.) [pron. alarüs] loc. adj., aloc. adv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z