Definita cuvantului druid
DRUÍD, druizi, s. m. Preot al vechilor celți din Galia și din insulele britanice. – Din fr. druide, lat. druidae.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu druid
SEPTICÍD, -Ă adj. (despre dehiscența fructelor-capsulă) care se deschide de-a lungul liniilor de concreștere a carpelelor. (< fr. septicide) Vezi definitia »
EXTRARAPÍD, -Ă adj. foarte rapid. (< it. extrarapido) Vezi definitia »
GERÍD, geriduri, s. n. (înv.) Numele unui joc turcesc în care călăreții aruncau, din galop, un băț în formă de suliță spre adversar, și pe care acesta trebuia să-l prindă tot din goana calului. ♦ Băț în formă de suliță folosit în acest joc. [Var.: gerét s. n.] – Din tc. cirid. Vezi definitia »
ZEBROÍD s.m. Animal rezultat din hibridarea dintre cal și zebră. [Pron. -bro-id. / < germ. Zebroid]. Vezi definitia »
BAIAZID, numele a doi sultani otomani: 1. I Trăsnetul (1389-1402). Remarcabil comandant militar, a extins hotarele statului otoman prin însemnate cuceriri în Pen. Balcanică (de ex. țaratele bulgare) și în Anatolia (de ex. Emiratul de Karaman); a repurtat o victorie decisivă asupra cruciaților în bătălia de la Nicopole (1396), dar a fost înfrînt de Mircea cel Bătrîn la Rovine (1385) și de Timur Lenk în cea de la Angora (Ankara) (1402), murind în captivitate (1403). B. II (1481-1512). A consolidat stăpînirile otomane din Pen. Balcanică și a cucerit cetățile Moldovei Chilia și Cetatea Albă. Obligat să abdice în favoarea fiului său Selim I. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z