Definita cuvantului caraman
CARAMAN, Petre (1898-1980, n. Vîrlezi, jud. Galați), folclorist și filolog român. Prof. univ. la Iași. Cercetări despre colinde („Colindatul la români, slavi și alte popoare”). Contribuții privind istoria baladei și metoda de cercetare a folclorului. M. post-mortem al Acad. (1991).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu caraman
GITÁN, -Ă adj., s. m. f. (de) țigan. (< sp. gitano, fr. gitan) Vezi definitia »
armeán (arméni), s. m. – Populație de limbă indo-europeană stabilită mai ales în regiunea dintre munții Caucaz și Taurus. – Var. arman. Ngr. ἀρμένιος (probabil cu diftongare analogică, așa ca în toate numele etnice, cf. oltean, muntean etc.). Nu pare posibilă der. directă din sl. armĕninŭ, pe care o propune DAR. – Der. arm(e)ancă, s. f.; armenesc, adj.; armenește, adv.; armenime, s. f. (totalitatea armenilor). Vezi definitia »
AUSTRALIÁN, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Australia. II. adj. care aparține Australiei. ♦ limbi ĩene = una dintre cele trei mari familii de limbi din Oceania, alături de austroneziană și papua. (< fr. australien) Vezi definitia »
SUD-AFRICÁN, -Ă, sud-africani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din una dintre populațiile indigene ale Africii de Sud sau este originară de acolo; spec. persoană care face parte din populația de bază a Republicii Africa de Sud sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Africii de Sud, Republicii Africii de Sud sau sud-africanilor (1), privitor la Africa de Sud, la Republica Africii de Sud sau la sud-africani. – Din fr. sud-africain. Vezi definitia »
CONTIMPORÁN, -Ă adj. v. contemporan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z