Definita cuvantului turbogenerator
TURBOGENERATÓR, turbogeneratoare, s. n. Generator electric de mare putere, acționat de o turbină cu aburi. – Din germ. Turbogenerator.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu turbogenerator
precugetătór, precugetătoáre, adj. (înv.) care precugetă, care gândește dinainte totul. Vezi definitia »
SORTATÓR, -OÁRE, sortatori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană care lucrează la sortarea materialelor și a produselor într-o fabrică, într-o uzină etc. 2. S. n. Mașină sau dispozitiv pentru sortarea diferitelor materiale și produse. – Sorta + suf. -tor. Vezi definitia »
AMBASADÓR, ambasadori, s. m. Reprezentant diplomatic cu rangul cel mai înalt. ♦ Persoană trimisă cu o misiune specială pe lângă un stat sau un for internațional. – Din fr. ambassadeur. Vezi definitia »
CONVECTÓR s.n. (Tehn.) Corp de încălzit folosit în instalațiile de încălzire centrală. [< fr. convecteur]. Vezi definitia »
INHALATÓR, inhalatoare, s. n. 1. Aparat care furnizează piloților de avion oxigenul necesar unei respirații normale în condițiile zborului la înălțimi mari, unde presiunea aerului este scăzută. 2. Aparat cu care se face o inhalație. – Din fr. inhalateur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z