Definita cuvantului rigiditate
RIGIDITÁTE, rigidități, s. f. 1. Însușirea de a fi rigid (1), proprietate a corpurilor de a nu se deforma sub acțiunea forțelor care se exercită asupra lor.* Rigiditate dielectrică = proprietate a unui mediu rău conducător de electricitate de a nu fi străpuns sub acțiunea unui câmp electric. ♦ Lipsă de flexibilitate; înțepeneală. ◊ Rigiditate musculară = lipsă de suplețe musculară ca urmare a unor boli ale sistemului nervos, ca meningita cerebrospinală, tetanosul. Rigiditate cadaverică = fenomen general de întărire și de înțepenire musculară, care apare în primele ore după moarte, ca urmare a coagulării proteinelor musculare. 2. Fig. Severitate, duritate, austeritate; intransigență. – Din fr. rigidité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rigiditate
PREȘEDÍNTE, -Ă s. m. f. 1. cel care prezidează o adunare, un tribunal, o organizație de masă; prezident. ◊ cel care conduce dezbaterile unei ședințe, unei comisii etc. 2. șeful statului în unele republici. (după fr. président, lat. praesidens) Vezi definitia »
entitate intre entitati si nonentitate, fiinta salvata Vezi definitia »
IMPECABILITÁTE s. f. însușirea de a fi impecabil. (< fr. impeccabilité) Vezi definitia »
PUERPERALITÁTE s.f. Starea femeii de la fecundație până la sfârșitul lăuziei. [Cf. fr. puerpéralité]. Vezi definitia »
INDISPONIBILITÁTE s.f. Faptul de a fi indisponibil; starea unui lucru indisponibil. [Cf. fr. indisponibilité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z