Definita cuvantului calabrez
CALABRÉZ, -Ă, calabrezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Calabriei sau este originară de acolo. 2. Care aparține Calabriei sau calabrezilor (1), privitor la Calabria sau la populația ei. – Din it. calabrese, fr. calabrais.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu calabrez
ARDENÉZ s. m. rasă de cai mari, puternici, de tracțiune. (< fr. ardennais) Vezi definitia »
privéz s.n. (reg.) bucată mare de stofă sau de mătase pe care nașul sau nașa o dăruiește miresei și care se pune, la cununie, pe spatele mirilor. Vezi definitia »
rutéz adv. – Din nou, iarăși. Origine necunoscută. Este cuvînt înv. (sec. XVI) care a vrut să fie interpretat prin intermediul lat. rursus + item (Giuglea, Dacor., I, 250); prin retrorsum (Bogrea, Dacor., III, 736), sau prin rursus + te(n)sus (Densusianu, GS, VII, 277). Vezi definitia »
MEZ2(O)-/MESO- elem. „de mijloc, mijlociu, central”. (< fr. més/o/-, cf. gr. mesos) Vezi definitia »
CHINÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor, popor) din China. II. adj. care aparține Chinei sau chinezilor. ♦ arta ~ă = artă dezvoltată în China, prezentând o arhitectură specifică (pagode, temple) cu o bogată decorație pictată, o sculptură în bronz, jad, fildeș, legată de cult, pictură pe mătase (suluri), sau pe zidurile templelor etc. ◊ (s. f.) limbă din familia de limbi sino-tibetane vorbită de chinezi. (< China + -ez) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z