Definita cuvantului kaon
KAÓN, kaóni, s.m. a. Particulă elementară, mezonul K. b. Mezon instabil care poate să prezinte sarcină electrică sau să fie neutră și este de aproximativ 970 de ori mai greu decât un electron. (din fr. kaon < vocab. științif. internaț. ka = kappa [de la mezonul K, denumirea sa anterioară) + suf. -on) [def. a. MDN, b. MW]

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu kaon
COCÓN s. m. 1. înveliș protector din fibre foarte subțiri secretat de crisalida unor insecte; gogoașa viermelui de mătase. 2. înveliș protector gelatinos, cu care își înfășoară ouăle unele animale vertebrate. (< fr. cocon) Vezi definitia »
FASON, fasoane, s. n. 1. Modul în care este făcut un lucru; formă (a unei haine, a unei pălării); croială, model. Modul în care arată o persoană (din punct de vedere al îmbrăcămintei) 2. Fig. (Fam.; la pl.) nazuri, mofturi. – Din fr. façon Vezi definitia »
CICLOFAZOTRÓN s.n. Aparat care servește atât ca ciclotron cât și ca fazotron. [Pl. -oane. / < fr. cyclophasotron]. Vezi definitia »
BON s.n. 1. Dovadă, înscris (cu caracter provizoriu) care autorizează pe deținător să primească ceva. ♦ Notă de plată cu care se achită marfa la casa unui magazin. 2. Hârtie de valoare emisă de stat sau de o instituție bancară. [< fr. bon]. Vezi definitia »
AVIGNON [aviñō], oraș în SE Franței (Venaissin); 174,3 mii loc. (1982, cu suburbiile). Metalurgie, produse textile și alim. Ind. chimică, piel. și săpun. Palatul papilor (sec. 14). Posesiune și reședință a papilor între 1307 1377, cu întrerupere între 1367 și 1370 („Captivitatea de la A.”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z