Definita cuvantului devansa
DEVANSÁ, devansez, vb. I. Tranz. 1. A întrece pe cineva, a o lua cuiva înainte; a depăși. 2. A săvârși sau a face să se petreacă ceva mai devreme decât era normal sau prevăzut; a grăbi (o acțiune, un fapt). – Din fr. devancer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu devansa
(sursa?) VLAHOFÍL, s. m., adj. m., pl. vlahofíli; f. sg. vlahofílă, pl. vlahofíle (Persoană) care aprobă, admiră, iubește tot ceea ce este al vlahilor, ce vine de la vlahi. – Vlah + suf. -fil; (< fr. vlachophile). Vezi definitia »
CLASÁ, clasez, vb. I. Tranz. 1. A aranja, a împărți, a rândui ceva (după caractere distinctive) pe clase sau categorii. ♦ A face o triere; a tria. ♦ Refl. A obține un anumit loc în clasamentul unei clase, la un concurs etc. 2. A înceta un proces penal când se constată că există o cauză legală care împiedică pornirea sau continuarea lui. ♦ A scoate din uz (cu forme legale) un material care nu mai poate fi folosit din cauza degradării, a învechirii. – Din fr. classer. Vezi definitia »
DEVANSÁ vb. I. tr. 1. A întrece, a depăși. 2. (Rar) A grăbi (desfășurarea, săvârșirea unui fapt etc.). [< fr. devancer]. Vezi definitia »
a lăsa (ceva) baltă expr. a abandona (ceva), a renunța (la ceva). Vezi definitia »
CULISÁ vb. intr. (despre piese mobile) a aluneca pe culise (2); a glisa. (< fr. coulisser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z