Definita cuvantului scânteia
SCÂNTEIÁ, pers. 3 scânteiază, vb. I. Intranz. 1. A licări ca o scânteie; a sclipi, a străluci, a luci. ♦ (Despre ochi) A privi viu, pătrunzător (sub impresia unui sentiment puternic). 2. A împrăștia scântei. [Pr.: -te-ia] – Din scânteie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu scânteia
AUSTRO-UNGARIA, monarhie dualistă condusă de împăratul Austriei (concomitent și rege al Ungariei), creată în 1867, în urma înțelegerii dintre cercurile conducătoare din Austria și Ungaria. S-a destrămat în 1918, în condițiile înfrîngerii suferite în primul război mondial și ale avîntului mișcării de eliberare națională a popoarelor subjugate, care au dus la formarea statelor naționale Austria, Ungaria și Cehoslovacia; o parte a terit. anexate de fostul Imp. Austro-Ungar s-au unit cu Polonia, Italia, Iugoslavia și România. Vezi definitia »
MACHIÁ vb. tr., refl. a(-și) face machiajul; a (se) grima. (< fr. maquiller) Vezi definitia »
Asociatia Femistelor Frustrate Vezi definitia »
STIPENDIÁ vb. I. tr. A avea pe cineva în solda sa; a subvenționa, a finanța pe cineva. [Pron. -di-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. stipendier, cf. lat. stipendiare < stipendium – leafă]. Vezi definitia »
bârzoiá (a se ~) (reg.) vb. refl., ind. prez. 3 se bârzoiáză; conj. prez. 3 să se bârzoiéze; ger. bârzoíndu-se Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z