Definita cuvantului sistematizare
SISTEMATIZÁRE, sistematizări, s. f. Acțiunea de a sistematiza și rezultatul ei; aranjare, ordonare, clasare (a unui material) după un anumit sistem. ♦ Ansamblu de măsuri tehnice, economice și legislative referitoare la spațiile de locuit, la desfășurarea activității, la repaus, la circulația oamenilor etc., care au drept scop asigurarea unor condiții de viață optime pentru populația de pe un anumit teritoriu. ♦ Ramură a urbanismului care se ocupă cu proiectarea și reorganizarea științifică a așezărilor urbane și rurale în scopul creării condițiilor optime de viață pentru populație. – V. sistematiza.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sistematizare
EZITÁRE s.f. Faptul de a ezita; șovăială, nehotărâre. [< ezita]. Vezi definitia »
JAVELIZÁRE s. f. procedeu de sterilizare a apei prin tratare cu hipoclorit de sodiu. (< javeliza) Vezi definitia »
PERMUTÁRE s. f. 1. acțiunea de a permuta. 2. (mat.; lingv.; pl.) operație prin care se schimbă între ele locurile a două sau mai multe elemente; grupe distincte de obiecte astfel formate; permutație. 3. reluare a unui fragment muzical pe un alt sunet. (< permuta) Vezi definitia »
EDIFICÁRE s.f. Acțiunea de a (se) edifica și rezultatul ei; construire, zidire. ♦ Lămurire. [< edifica]. Vezi definitia »
DELIRÁRE, delirări, s. f. Acțiunea de a delira și rezultatul ei. – V. delira. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z