Definita cuvantului smotoceală
SMOTOCEÁLĂ, smotoceli, s. f. (Pop.) Acțiunea de a smotoci și rezultatul ei; păruială, chelfăneală. – Smotoci + suf. -eală.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu smotoceală
BALÁNGĂ, balăngi, s. f. Talangă. – Din balang. Vezi definitia »
CÚPĂ1 s.f. 1. Vas de băut, de obicei mai mult larg decât înalt. ♦ Conținutul unui astfel de vas. ♦ (Rar) Caliciu. 2. Vas de metal (prețios) care se acordă câștigătorului unei întreceri sportive ca premiu; (p. ext.) întrecere sportivă care se desfășoară pentru un astfel de premiu. 3. Piesă de metal în formă de vas, care, fiind fixată pe un elevator, servește la ridicarea cerealelor, a pământului etc. 4. Plantă cu tulpina foarte scurtă, care face o singură floare albastră-azurie. [< lat. cuppa, cf. fr. coupe]. Vezi definitia »
ALBÍȚĂ, albițe, s. f. 1. (Iht.) Obleț. 2. Nume dat mai multor plante erbacee cu flori galbene (Alyssum). – Alb + suf. -iță. Vezi definitia »
BAROTERMOCÁMERĂ ( baro + termo + cameră) s. f. Cameră etanșă în interiorul căreia sînt modificate comandat și în anumite limite presiunea și temperatura unei atmosfere menținute artificial, pentru simularea unora din condițiile proprii atmosferei înalte, și chiar ale spațiului cosmic, în scopul pregătirii și adaptării biologice a sportivilor, aviatorilor, astronauților pentru a face față la solicitări neobișnuite, urmăririi comportării și omologării unor echipamente destinate a fi folosite pentru aparate aerospațiale etc. Vezi definitia »
gúslă, gúsle, s.f. (reg.) vioară sârbească cu o coardă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z