Definita cuvantului croitor
CROITÓR, croitori, s. m. 1. Meseriaș sau muncitor care croiește și coase haine. 2. Insectă mare, de culoare neagră, cu antene lungi, care trăiește mai ales pe stejar, degradând lemnul (Cerambyx cerdo). 3. Mușchi lung al coapsei, situat între osul iliac și fața internă a tibiei (prin a cărui contracție se produce încrucișarea picioarelor). [Pr.: cro-i-] – Croi2 + suf. -tor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu croitor
demna cior! expr. (țig., intl.) m-ai trădat! Vezi definitia »
SENIOR2, -OÁRĂ, seniori, -oare, adj., subst. 1. Adj., s. m. și f. (Sportiv) care a depășit vârsta juniorilor, vârstă care variază de la sport la sport, de obicei peste 18 ani. 2. Adj., s. m. și f. (Persoană) mai în vârstă, mai bătrână. 3. S. n. (Pe lângă un nume propriu de persoană, în opoziție cu junior) Tatăl (considerat în raport cu fiul). [Pr.: -ni-or] – Din fr. senior. Vezi definitia »
PANTOCRATÓR s. n. (în iconografia bizantină) reprezentare a lui Cristos ca împărat al lumii. (< fr. pantocrator, gr. pantokrator) Vezi definitia »
PASTEURIZATÓR s.n. Aparat folosit pentru pasteurizarea alimentelor. [Cf. fr. pasteurisateur]. Vezi definitia »
SELFACTÓR s. n. mașină în filatura de lână, la care filarea semitortului alternează cu înfășurarea firului pe țevi. (< germ. Selfaktor, engl. selfactor) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z