Definita cuvantului cazeificare
CAZEIFICÁRE s. f. Proces caracteristic tuberculozei, care constă în transformarea țesutului necrozat într-o masă amorfă. [Pr.: -ze-i-] – Cf. fr. caseification.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cazeificare
AFIȘÁRE, afișări, s. f. Acțiunea de a (se) afișa.V. afișa. Vezi definitia »
OPÚNERE, opuneri, s. f. Acțiunea de a (se) opune și rezultatul ei; punere față în față; împotrivire, stăvilire, zădărnicire; p. ext. opoziție. – V. opune. Vezi definitia »
FIRMWARE FÍRMUĂR/ s. n. (inform.) microprograme elementare stocate în organele de memorie ale unui calculator, care nu se șterg, constituind pentru sistemele moderne o sursă indestructibilă deja elaborată. (< engl. firmware) Vezi definitia »
CÉRE, cer, vb. III. Tranz. 1. A se adresa cuiva pentru a obține ceva, pentru a-l convinge să-ți îndeplinească o dorință. ◊ Expr. A cere voie să... = a stărui (pe lângă cineva), a ruga (pe cineva) pentru a obține permisiunea să... 2. A face unei fete propuneri de căsătorie; a peți. 3. A cerși. 4. A pretinde ceva în baza unui drept; a reclama, a revendica. ◊ Expr. A cere (cuiva) socoteală (sau cont, înv., seamă) = a pretinde de la cineva lămuriri, satisfacție etc. (în urma unei jigniri, a unei fapte reprobabile etc.); a trage la răspundere (pe cineva). ♦ A pretinde. 5. A impune; a face să fie necesar. 6. A dori, a pofti; a voi. ♦ Refl. A avea căutare, a fi solicitat. – Lat. quaerere. Vezi definitia »
BÁTERE, bateri, s. f. Acțiunea de a (se) bate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z