Definita cuvantului căptălan
CĂPTĂLÁN s. m. v. captalan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu căptălan
TRANSCUTÁN, -Ă adj. care se produce traversând pielea. (< germ. transkutan) Vezi definitia »
BANDAI San, vulcan activ în partea centrală a ins. Honshu (Japonia), la SV de Fukushima. Alt. max.: 1.819 m. La 5 iul. 1888 a erupt catastrofal (1,17 km3 de material, 71 km2 supr. acoperită cu lavă), aruncînd cenușa la peste 6.000 de m alt. (vulcanul cu cea mai mare înălțime a norului de erupție de pe glob). A dat numele unui tip de activitate vulcanică explozivă, care antrenează în timpul erupției dopul de lavă acidă, consolidată pe coș, și uneori partea superioară a conului vulcanic. Vezi definitia »
BUZDUGÁN, buzdugane, s. n. 1. Măciucă sau ghioagă de fier (cu măciulia țintuită), folosită în vechime ca armă de luptă sau ca semn al puterii domnești. 2. Plantă erbacee cu flori verzi-alburii și fructe în forma unor piramide răsturnate (Sparganium ramosum).Tc. bozdogan. Vezi definitia »
URALIÁN s.n. (Geol.) Ultimul etaj al carboniferului de facies marin, corespunzător stefanianului. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -li-an. / cf. Ural – șir muntos din fosta U.R.S.S.]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z