Definita cuvantului ceasoslov
CEASOSLÓV s. n. v. ceaslov.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ceasoslov
sămăcóv, sămăcoáve, s.n. (reg.) ciocan folosit la topitorie. Vezi definitia »
BATALOV, Aleksei Vladimirovici (n. 1928), actor și regizor rus de teatru și film. Joc interiorizat, de mare finețe, împletind dramatismul cu ironia („Neamul jurbinilor”, „Zboară cocorii ”, „Doamna cu cățelul”, „Nouă zile dintr-un an”). A regizat filmele „Mantaua”, „Jucătorul” ș.a. Vezi definitia »
BARANOV, Nikolai Varfolomeevici (n. 1909), arhitect și urbanist rus. Prof. univ. la St. Petersburg. Autorul planului general de recosntrucție a St. Petersburgului (1945-1948) și a unor palate din sec. 18 și 19; construcții și ansambluri urbanistice moderne. Lucrări teoretice („Urbanismul modern”). Vezi definitia »
Pancov (nu are plural) este numele paparei în zona Brașov. Pancovul se poate prepara cu slănină crestată și friptă, cu ceapă prăjită, cu brânză de oi sau cu telemea de vacă. Vezi definitia »
CEHOV, Anton Pavlovici (1860-1904), scriitor rus. Opera sa, vastă frescă a societății ruse, denunțînd mediocritatea existenței cotidiene, relevă o profundă cunoaștere a sufletului uman. Creator de atmosferă, înzestrat cu un deosebit simț al observației, împletește umorul subtil, amar, cu lirismul discret, într-un limbaj de o mare economie a mijloacelor de expresie (nuvelele „Salonul nr. 6”, „Ordinul Anna”, „Omul în cutie”; piesele „Pescărușul”, „Unchiul Vania”, „Trei surori”, „Livada cu vișini”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z