Definita cuvantului adică
ADÍCĂ adv. 1. Și anume, cu alte cuvinte, va să zică; adicălea, adicătelea. 2. La urma urmei, în definitiv; mai bine zis. ◊ Expr. (Substantivat) La (o) adică sau (reg.) la dică = a) la drept vorbind; ca să spun adevărul; b) în momentul hotărâtor, la nevoie. [Acc. și: ádică.Var.: (reg.) adécă, dícă adv.] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu adică
CICLOPARÉZĂ s. f. paralizie a mușchiului ciliar al ochiului. (< fr. cycloparèse) Vezi definitia »
FAȚĂ ecran, meclă, moacă, muian, mutră. Vezi definitia »
TRÓIȚĂ, troițe, s. f. Cruce mare de lemn sau de piatră (împodobită cu picturi, sculpturi, inscripții și uneori încadrată de o mică construcție), așezată la răspântii, pe lângă fântâni sau în locuri legate de un eveniment. ♦ Icoană, formată din trei părți, dintre care cele laterale sunt prinse cu balamale, ca niște obloane, de cea din mijloc; triptic. [Acc. și: troíță.Pr.: tro-i-] – Din sl. troica. Vezi definitia »
RÓNDĂ1 adj. (despre o literă, scriere) cu linia rotundă, groasă și dreaptă. ♦ peniță ~ = peniță specială cu vârful lat, pentru acest gen de scriere. (< fr. ronde) Vezi definitia »
parigínă (-ne), s. f. – Sobă de fier. It. parigina „pariziană” (Candrea). E dubletul lui parizian, adj., din fr. parisien; și ai lui parizer, s. m. (un sort de mezel), din germ. Pariser (Borcea 201). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z