Definita cuvantului uruioc
URUIÓC, uruioace, s. n. (Pop.) Parte a urzelii de la capătul pânzei, care nu se mai poate țese și care se taie și se aruncă atunci când se scoate pânza din război. [Pr.: -ru-ioc] – Cf. ucr. uryvok, scr. urivak.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu uruioc
STÁRTBLOC s.n. Aparat folosit de alergătorii de viteză pentru plecări; blocstart. [Cf. engl. starting-block]. Vezi definitia »
BOBOC, Alexandru (n. 1930, Dumbrava, jud. Mehedinți), filozof român. M. coresp. al Acad. (1991), prof. univ. la București. Preocupat de filozofia culturii și filozofia limbajului („Confruntări de idei în filozofia contemporană”). Monografii de istorie a filosofiei („Kant și neokantianismul”). Vezi definitia »
COLEDOC2(O)- elem. „canalul coledoc”. (< fr. cholédoch/o/, cf. lat. choledochus, gr. kholedokhos, care conține fiere) Vezi definitia »
covârșóc, covârșoáve, s.n. (reg.) interiorul vârșei (unealtă de prins pește). Vezi definitia »
DOC2 s. n. 1. bazin înconjurat de cheiuri, în care staționează vapoarele în timpul încărcării și descărcării mărfurilor; instalațiile, clădirile și serviciile unui port. ♦ ~ plutitor = instalație plutitoare pentru repararea navelor. 2. magazie de mărfuri, de cereale etc., pe cheiul unui port, antrepozit. (< fr., engl. dock) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z