Definita cuvantului conceptual
CONCEPTUÁL, -Ă, conceptuali, -e, adj. Care ține de concept (1); abstract. [Pr.: -tu-al] – Din fr. conceptuel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu conceptual
NAȚIONÁL, -Ă I. adj. referitor la o națiune. ♦ limbă ~ă = limbă comună și unică a tuturor membrilor unei națiuni; șosea ~ă = șosea care leagă centrele importante ale unei țări. II. s. m. 1. persoană care aparține unui stat prin naționalitate. 2. sportiv al naționalei. III. s. f. echipă sportivă reprezentativă a unei țări. (< fr. national, lat. nationalis) Vezi definitia »
BISEXUÁL, -Ă adj. cu ambele sexe; cu stamine și pistil; hermafrodit; bisexuat. (< fr. bisexuel) Vezi definitia »
DEAL, dealuri, s. n. 1. Formă de relief pozitivă care se prezintă ca o ridicătură a scoarței pământului mai mică decât muntele, dar mai mare decât colina. ◊ Loc. adv. La deal = în sensul urcușului, în sus. ◊ Loc. prep. (De) la deal de... = mai sus de..., în sus de... ◊ Expr. (Fam.) Dă la deal, dă la vale = se silește în toate chipurile, încearcă toate posibilitățile. Greu la deal și greu la vale = oricum faci, e tot greu. Ce mai la deal, la vale = a) ce să mai lungim vorba de pomană, ce mai încoace și încolo, e inutil să mai discutăm; b) să spunem lucrurilor pe nume. Deal cu deal se întâlnește, dar (încă) om cu om, se spune cu ocazia unei întâlniri neașteptate, sau în nădejdea unei revederi posibile. 2. (Reg.) Regiune de vii; vie, podgorie. ◊ Zonă a ogoarelor. – Din sl. dĕlŭ. Vezi definitia »
MONOCRISTÁL s. n. cristal mic, cu atomi și molecule dispuse într-o rețea cristalină neîntreruptă. (< fr. monocristal) Vezi definitia »
HEXAGONÁL, -Ă I. adj. în formă de hexagon. ♦ sistem ~ = sistem de cristalizare cu un ax de simetrie de gradul șase. II. s. f. convenție interstatală între șase țări. (< fr. hexagonal) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z