Definita cuvantului oxidant
OXIDÁNT, -Ă, oxidanți, -te, adj. 1. Care are proprietatea de a oxida, care produce oxidare. ♦ (Substantivat, m.) Substanță care are proprietatea de a produce o oxidare. 2. (Biol.) Oxidativ (2). – Din fr. oxydant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oxidant
PERGAMÉNT s.n. 1. Piele preparată special pentru a se putea scrie pe ea. 2. Document vechi scris pe o piele de acest fel. 3. Hârtie translucidă rezistentă și impermeabilă, folosită mai ales la împachetare. [Pl. -te, -turi. / < germ. Pergament, cf. lat. pergamenta < Pergam – vechi oraș în Asia Mică]. Vezi definitia »
IMPREGNÁNT, -Ă adj., s. n. (produs) care impregnează. (< impregna + -ant) Vezi definitia »
a se face broască la pământ expr. 1. a minți (pe cineva), a înșela (pe cineva). 2. a trăda (pe cineva), a da de gol (pe cineva). 3. a face un rău (cuiva). Vezi definitia »
DECALCIFIÁNT, decalcifianți, s. m. 1. Substanță alcătuită din acizi organici, acizi anorganici, săruri, zaharuri etc. folosită pentru eliminarea sărurilor de calciu din pieile aflate în procesul de tăbăcire. 2. Substanță folosită pentru micșorarea durității apelor calcaroase. [Pr.: -fi-ant] – Din fr. décalcifiant. Vezi definitia »
CONVALESCÉNT, -Ă s.m. și f. Bolnav în convalescență, pe cale de a se însănătoși. [< fr. convalescent, cf. lat. convalescens]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z