Definita cuvantului studențește
STUDENȚÉȘTE adv. Ca studenții, în felul studenților. – Student + suf. -ește.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu studențește
SUPRAACTIVITÁTE s. f. activitate intensă, mai mult decât normală. (după fr. suractivité) Vezi definitia »
SENSIBILITÁTE s. f. 1. proprietate a organismelor animale de a simți, de a percepe prin simțuri tot ceea ce vine din afară. ◊ calitate a materialelor fotografice de a fi sensibile. 2. însușirea de a fi foarte simțitor; afectivitate, emotivitate. ◊ receptivitate artistică. ◊ predispoziție a organismelor la diferite boli. 3. însușire a unui instrument sau aparat de a fi sensibil. 4. (chim.) mărime a concentrației unei soluții, în substanța de analizat, care produce, în timpul unei reacții de recunoaștere, un efect la pragul percepției senzoriale. 5. viteza cu care reacționează o emulsie fotosensibilă pentru a se obține o anumită înnegrire a argintului în funcție de cantitatea de lumină recepționată. (fr. sensibilité, lat. sensibilitas) Vezi definitia »
INCOMPATIBILITÁTE s.f. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire. ♦ Nepotrivire de grup sanguin între doi indivizi. ♦ (Jur.) Interdicție legală ca cineva să poată ocupa simultan două funcții, două atribuții care prin caracterul lor sunt contradictorii. ♦ (Mat.) Însușire a unui sistem de ecuații de a nu admite soluții comune pentru toate ecuațiile din sistem. [Cf. fr. incompatibilité, germ. Inkompatibilität, engl. incompatibility]. Vezi definitia »
FRIVOLITÁTE s. f. 1. însușire a ceea ce este frivol; neseriozitate. 2. (pl.) purtări, fapte ușuratice. (< fr. frivolité) Vezi definitia »
MUNICIPALITÁTE, municipalități, s. f. Administrația unui municipiu (1); totalitatea organelor de conducere ale unui municipiu; persoanele care alcătuiesc aceste organe; p. ext. oraș municipal; municipiu. – Din fr. municipalité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z