Definita cuvantului propulsiv
PROPULSÍV, -Ă, propulsivi, -e, adj. (Rar) Care produce o propulsie. – Din fr. propulsif.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu propulsiv
DISPOZITÍV, dispozitive, s. n. 1. Ansamblu de piese legate între ele într-un anumit fel (de obicei imobil) și care îndeplinește o funcție bine determinată într-un sistem tehnic. ◊ (Electron.; în sintagma) Dispozitiv optoelectronic = dispozitiv care are proprietatea de a transforma un semnal luminos într-unul electric sau invers. 2. Dispunerea pe teren a trupelor în vederea unei acțiuni de luptă sau a unei deplasări; p. ext. (concr.) trupele astfel dispuse pe teren (împreună cu zona în care se află). 3. Parte finală a unei hotărâri judecătorești, în care se arată soluția dată litigiului (și unele dispoziții accesorii). – Din fr. dispositif. Vezi definitia »
LIMITATÍV, -Ă adj. care limitează; restrictiv. (< fr. limitatif) Vezi definitia »
dispozitiv de metal , de sticla , de hartie etc . , care se pune la o lampa pentru a proteja ochii de lumina si pentru a indrepta razele intr-o anumita directie . ex : abajurul este transparent . Vezi definitia »
scăzătív adj. n. (înv.; despre verbe) defectiv. Vezi definitia »
COPULATÍV, -Ă adj. 1. (Despre conjuncții) Care unește părți de propoziții sau propoziții de același fel. ◊ Verb copulativ = verb auxiliar care leagă subiectul de numele predicativ; propoziție copulativă = propoziție coordonată care exprimă asocierea față de coordonata ei. 2. (Log.; despre judecăți afirmative) Care are mai multe subiecte unite de același predicat. [Cf. lat. copulativus, fr. copulatif]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z