Definita cuvantului combe
CÓMBE s.f. (Geol.) Depresiune alungită, deschisă la un capăt, dezvoltată în bolta unui anticlinal din jurasic. [< fr. combe < cuv. celtic].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu combe
chébe s.n. (reg., înv.) haină de pâslă înflorată cu găitane, purtată de haiduci, de țăranii ardeleni și apoi de surugii. Vezi definitia »
hiribe (regionalism) – cartofi utilizat in zona Bihorului Vezi definitia »
cahlă de teracotă pentru sobe: sunt plăci și piese de colț modelate în tipare de ipsos, destinate construcției sobelor de teracotă. Se ard ca biscuit și dupa răcire se glazurează și se ard din nou. De cele mai multe ori se angobează. Dimensiuni: 23 x 25 cm, elementele de colț au o față de 23x25 cm și una de 11,5 x 25 cm. Se fabrică și cahle pentru elemente de soclu, de cornișă, ornamente etc. Vezi definitia »
úrbe (-bi), s. f. – Oraș. Lat. urbem (sec. XIX). Înv., are un sens puțin ridicol, datorită folosirii lui de către Caragiale. – Der. urban, adj., din fr. urbain; urbanitate, s. f., din fr. urbanité; urbar(iu), s. n. (cadastru), înv., în Trans. din germ. Urbarium; urbarial, adj. (de cadastru). Vezi definitia »
PLÉBE s.f. (În Roma antică) Pătură socială lipsită de drepturi sau cu drepturi limitate. ♦ Populație asuprită, exploatată. ♦ (Fig.) Categorie de oameni declasați; drojdia societății. [Gen. -bei. / cf. lat. plebs, fr. plèbe, it. plebe]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z